Prijsaanpassing academiejaar 2018 2019

Beste Alma-bezoeker,

Het liefst van al bieden we je lekkere en gezonde maaltijden aan tegen een zo goedkoop mogelijke prijs met de beste service.


Het afgelopen jaar zijn de prijzen van voedingsmiddelen alweer gestegen en de prijzen van levensmiddelen stijgen sneller dan de algemene index. Voor het nieuwe academiejaar wordt een verderzetting van deze trend verwacht. Naast de grondstoffen dient Alma als loyale werkgever ook rekening te houden met loonindexeringen, baremieke verhogingen, cao’s en andere wettelijke verplichtingen. De overige kosten stijgen eveneens en de sterk stijgende energieprijzen zorgen ervoor dat Alma volgend jaar tegen een ferme energiefactuur aankijkt.

De overheidssubsidies moeten het mogelijk maken om goedkopere maaltijden aan te bieden. Deze subsidies zijn al jaren niet geïndexeerd waardoor de balans tussen inkomsten en uitgaven in onevenwicht geraakt.

Dit alles dwingt ons jammer genoeg om onze prijzen aan te passen. Voor de warme maaltijden is er een prijsaanpassing met respectievelijk 20ct, 25ct, 35ct naargelang de maaltijdcategorie, waardoor de nieuwe prijzen respectievelijk 3,60€, 4,85€, 6,45€ bedragen. De snacks tot en met 1€ verhogen met 5ct. Snacks vanaf 1€ tot en met 3€ worden aangepast met 15ct. Voor snacks meer dan 3€ komt er 20ct bij.

Deze aanpassingen zijn nodig. Want ook in de toekomst wil Alma duurzame, gezonde, kwaliteitsvolle maaltijden aanbieden in een omgeving waar het aangenaam is te vertoeven. Een omgeving waar duurzaamheid en diversiteit geen ijdele woorden zijn. De afgelopen jaren heeft Alma hierin geïnvesteerd. Onder meer zijn er de vernieuwde food corners ’t Academisch kwartier, Esat II, een volledig nieuw full service restaurant op de Campus Gasthuisberg. De vernieuwingen gaan dit jaar verder. Alma 2 wordt eigentijds met focus op gezonde en duurzame voeding, en ook de food corner op campus Groep T wordt volledig vernieuwd.