Proceed to content

Broodjescorner van ALMA2 terug open

04/03/2022

Na een tijdelijke sluiting opent ALMA 2 opnieuw de deuren op maandag 7 maart. Klanten kunnen er vanaf dan terug terecht voor belegde broodjes en snacks.

Dat de coronapandemie ALMA voor grote uitdagingen stelt, is ondertussen geweten. Tijdens de harde lockdown moest ALMA vzw al haar vestigingen sluiten. Gaandeweg konden de meeste restaurants terug openen, ook al was dat met beperkingen. Zelfs nu, in code geel, is de turbulente periode nog niet helemaal achter de rug. De weekomzet is nog niet terug op het peil van voor de uitbraak van de pandemie. Om het financiële plaatje haalbaar te houden, moesten ALMA 2 en De Moete gesloten blijven.

Het bestuursorgaan van ALMA vzw volgde de situatie op de voet. Zodra de omstandigheden het terug zouden toelaten, zouden ook ALMA 2 en De Moete opnieuw moeten kunnen openen. Dat is nu het geval voor ALMA 2. Het restaurant op de campus van de faculteit sociale wetenschappen opent opnieuw de deuren, zij het gedeeltelijk. De broodjescorner gaat terug open. Warme maaltijden zijn (nog) niet verkrijgbaar.

ALMA is blij deze heropening te kunnen aankondigen. Zo wordt de campus weer een beetje meer “Living Campus”, want ALMA 2 is een belangrijke ontmoetingsplek voor de studenten en de personeelsleden van de faculteit sociale wetenschappen en het leercentrum Agora.

Of en wanneer De Moete opnieuw kan openen, hangt nog steeds af van de omzetcijfers. In tussentijd kunnen klanten terecht in ALMA 1, 3 en Gasthuisberg voor een warme maaltijd. Sinds 14 februari is er een new menu met een gevarieerd en betaalbaar aanbod. Wie een broodje wil of een snack is van harte welkom in Groep T, ’t Academisch kwartier, ESAT 2, ALMA Quadrivium én, opnieuw, in ALMA 2.

ALMA 2 is open als ontmoetingsplek tussen 8u30 en 15u. Een broodje bestellen of een snack kopen kan tussen 10u en 14u. Naast belegde broodjes, zijn er ook ciabatta’s, wraps, panini’s, soep en slaatjes. Wie een snack wil, heeft onder andere keuze tussen koffiekoeken, brownies, donuts, muffins en vers fruit.

Broodjescorner alma terug open