Barbecue seizoen bij Alma

De zomer kan beginnen!

Alma trapt de zomer af met enkele heerlijke barbecues. We steken de vuren aan in vijf verschillende uitbatingen gedurende drie weken. Verwacht je aan een overheerlijke barbecue menu, elke week in een ander thema.

De eerste week houden we het lokaal en organiseren we een typische Belgische barbecue. Wie kan er nu geen traditionele mixed grill smaken met een hete aardappel tussen de kolen. Zin in dessert? Laat je helemaal gaan in het schepijs met aardbeien of een crumble van speculaas.

Vervolgens zetten we een stapje over de grote oceaan en verhuizen we naar Mexico. Gemarineerde kip en steak zal er te vinden zijn op het vuur. De combinatie met een maiskolf en een taco of een fajita brengt je helemaal in de Latijns Amerikaanse stemming. Voor de zoetekauwen is er een mousse van mango als dessert.

De derde week sluiten we af in de USA. Niets beter dan een sappige hamburger tussen de kiezen! Voor zij die niet kunnen kiezen, er is zowel coleslaw als caesar salad, beiden Amerikaanse toppers. Liever geen hamburger? Geen zorgen, gemarineerde spare ribs zijn het uiteraard aanwezig.

Ook voor de vegetariërs is er elke week een alternatief voorzien, volledig volgens het thema.

In Alma 1 is er extra animatie, precies echt vakantie. Laat de zomer maar beginnen!

Tot snel, aan de barbecue.

Waar en wanneer?

Dinsdag 2 mei - Alma 3 (M)
Woensdag 3 mei - Alma 1 (M+A)
Donderdag 4 mei - De Moete (M)

Maandag 8 mei - Alma 3 (M+A)
Dinsdag 9 mei - Pauscollege (A)
Woensdag 10 mei - Alma 1 (M+A)
Donderdag 11 mei - 't Academisch kwartier (M)

Maandag 15 mei - Alma 3 (M+A)
Dinsdag 16 mei - 't Academisch kwartier (M)
Woensdag 17 mei - Alma 1 (M+A)

M = Middag
A = Avond