Ga verder naar de inhoud

De Alma Eco-Score helpt je bij je maaltijdkeuze

Alma biedt in haar 11 studentenrestaurants en foodcorners gerechten met een ecoscore aan: de Alma Eco-Score. Een primeur in België.
Ecoscore is een uitgebreid beoordelingssysteem dat de milieu-impact van voedselproductie inschat. Op basis van een ecologische database wordt berekend wat de impact is van de teeltwijze van ingrediënten op onze planeet.

De Alma Eco-Score herken je aan de vertrouwde gekleurde letterlabels A, B, C, D en E, met een ‘foodtouch’. Een gerecht gemarkeerd met de ecoscore A heeft een minimale impact terwijl de ecoscore E staat voor een maximale draagwijdte. Met dit systeem kan je weloverwogen beslissingen nemen over je maaltijdkeuzes.

We zijn trots op deze stap naar meer duurzame gerechten en hopen dat onze klanten zich bij ons aansluiten om onze collectieve impact op het milieu te verminderen. Bij Alma geloven we dat kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken en we zijn vastbesloten ons steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

De Alma Eco-Score is in al onze studentenrestaurants en foodcorners van toepassing. Met een informatieve campagne in de restaurants en op de sociale media hopen we zoveel mogelijk mensen te overtuigen. We kijken ernaar uit om verder gezonde en nog meer duurzame maaltijden te serveren en bij te dragen aan een gezondere planeet.

Heb je vragen of suggesties? Neem contact op via ikhebeenvraag@alma.kuleuven.be

Alma ecoscore web detail IG NL