Ga verder naar de inhoud

Wat is jouw foo(d)print

17/04/2023

Alma biedt als eerste studentenrestaurant gerechten met ecoscore aan

Alma biedt als eerste studentenrestaurant gerechten met ecoscore aan. Alma is verheugd aan te kondigen dat zij in haar 10 studentenrestaurants gerechten met een ecoscore aanbiedt: de Alma Eco-Score. Een primeur in België. Ecoscore is een uitgebreid beoordelingssysteem dat de milieu-impact van voedselproductie inschat. Op basis van een ecologische database wordt berekend wat de impact is van de teeltwijze van ingrediënten op onze planeet. De Alma Eco-Score wordt gevisualiseerd met de vertrouwde gekleurde letterlabels A, B, C, D en E, met een ‘foodtouch’. Een gerecht gemarkeerd met de ecoscore A heeft een minimale impact terwijl de ecoscore E staat voor een maximale impact. Met dit systeem zullen studenten en medewerkers van de KU Leuven weloverwogen beslissingen kunnen nemen over hun maaltijdkeuzes.

We zijn trots op deze stap naar meer duurzame gerechten en hopen dat onze klanten zich bij ons aansluiten om onze collectieve impact op het milieu te verminderen.

Bij Alma geloven we dat kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken en we zijn vastbesloten ons steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

De Alma Eco-Score is in al onze studentenrestaurants en foodcorners van toepassing. Met een informatieve campagne in de restaurants en op de sociale media hopen we zoveel mogelijk mensen te overtuigen.

We kijken ernaar uit om verder gezonde en nog meer duurzame maaltijden te serveren en bij te dragen aan een gezondere planeet.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Alma-directeur

Tom Mestdagh: tom.mestdagh@alma.kuleuven.be

Alma ecoscore web detail IG NL