Working at Alma

Anybody who’s studied in Leuven knows that Alma is the place to eat for students. We operate from 16 locations, ranging from small to large, and we are not confined to Leuven and Heverlee, but operate in Kortrijk and Limburg too. We serve about 700,000 meals and 850,000 sandwiches and snacks a year. Less well known is that we handle about 15,000 small and large-scale catering jobs for the university at conferences, seminars, meetings, parties and other events. Altogether we have a workforce of some 150 employees, supplemented with temporary workers and students.

Verantwoordelijke kwaliteit en processen

Verantwoordelijke kwaliteit en processen

Iedereen die in Leuven gestudeerd heeft kent Alma (ontstaan in 1954) als aanbieder van maaltijden voor studenten. We baten 16 grotere en kleinere locaties uit, niet alleen in Leuven en Heverlee, maar ook in Kortrijk. Jaarlijks serveren we ruim 700 000 maaltijden en zowat 850 000 broodjes en snacks. Minder bekend is dat we voor de universiteit ieder jaar ook 15 000 kleine tot grote cateringactiviteiten verzorgen ter gelegenheid van congressen, seminaries, vergaderingen, feesten en andere evenementen.

Alles samenstellen we ruim 80 vaste medewerkers te werk, aangevuld met tijdelijke medewerkers en studenten.

Functie

Je staat in voor het beheer en de opvolging van de kwaliteitsstandaarden (wetgeving, HACCP, sectorgids….). Je stelt lastenboeken op voor leveranciers, onderhoudt contacten met voedselinspecties en met het FAVV en zorgt dat alles in de vestigingen volgens de regels verloopt. Naast die voedsel technische kant bewaak je ook de kwaliteit van de dienstverlening in de ruimste zin (aantrekkelijkheid van het aanbod, van de bediening, van de locaties, …) en zorg je ervoor dat kwaliteit één van de waarden is van Alma.

Vanuit die laatste rol rekenen we op jou om, samen met de verantwoordelijke operations, de processen (van aankoop tot klant) effectief en efficiënt te maken.

Tevens sta je in voor het uitwerken, aanpassen en toepassen van kwaliteitsprocedures. Je controleert ook de correcte toepassing van de procedures. Dit ook door het voorzien van opleidingen en het sensibiliseren van onze medewerkers.

Je voert diverse audits uit en analyseert de kwaliteitsgegevens.

Je staat in voor de klachtenbehandeling van zowel interne medewerkers als van klanten. Je analyseert gevallen van non-conformiteit en je bepaalt en implementeert de hieraan gekoppelde corrigerende acties.

 

Profiel

·        Bij voorkeur heb je een master in de voeding, landbouw of (bio)chemie of gelijkwaardig door ervaring.

·        U hebt minstens 3 jaar ervaring en hebt kennis van de voedingssector, werken in een productieomgeving is je niet vreemd.

·        Je ben flexibel ingesteld en hebt een hands-on mentaliteit.

·        Je werkt resultaat –en oplossingsgericht.

·        Je kan creatief en out of the box denken.

·        Je kan zelfstandig werken en weet je taken en opdrachten te plannen.

·        Werken in een hecht team is belangrijk voor jou.

·        Je bent klantgericht.

·        Je hebt geen problemen met het nakomen van gemaakte afspraken en vastgelegde regels.

·        Je kan omgaan met stress.

·        Je kan vlot werken met een pc en het officepakket.

 

Aanbod

·        Het salaris is marktconform en wordt aangevuld met een interessante groeps- hospitalisatieverzekering, goedkope maaltijden, een mobiliteitspakket, ...

·        Een 4/5de tewerkstelling is mogelijk.


Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Patricia Achten tel 016 329 281.

Solliciteren voor deze vacature kan via patricia.achten@alma.kuleuven.be



2 COOKS (M/F)

Leuven

Job description

As cook you are responsible for preparing meals at the establishment. You will organise the hot and cold food from preparation to standard service in the restaurant. To this end you will monitor and manage all aspects of portion size, hygiene, quality, etc. You will report to the head cook and the kitchen operations manager.

Profile

In addition to your specialist professional training (cook or the equivalent through experience) you will have a good understanding of the food preparation and processing equipment used in the kitchen. Knowledge of HACCP and FIFO is essential.

As personal attributes you will have good organisational skills and a flexible attitude. You are naturally inclined to lead the team in a results-oriented manner.

Educational requirements

TSE 3rd grade Hotel

Language skills

Dutch (good)

Employment background

Some experience (< 2 years)

Contract

  • Permanent job
  • Open-ended contract following trial period
  • Full-time, Monday to Friday & occasional weekend work

Place of employment

Alma Student Restaurants & Catering
Celestijnenlaan 97
3001 Heverlee

Where and how do I apply?

By letter or
By email; patricia.achten@alma.kuleuven.be
Contact: Mrs Patricia Achten

Job students

Are you an enthusiastic student? Do you enjoy pitching in? And would you like to earn a little extra? As it happens, we’re looking for help from someone like you!

Are you free to work one or more days a week? Do you prefer flexible hours? It’s all possible at Alma.

We offer a wide range of responsibilities... You might be operating the till, doing the washing up, preparing fresh sandwiches or serving customers an delicious meal from the buffet counter. Or you might also work for the Alma promo team (**fork man, food bike, food truck, flyers...).

Are you interested in working for us? Would you like to apply for a job?

Send us your CV and cover letter

by letter: Alma, attn. Human Resources, Celestijnenlaan 97 (bus 4032), 3001 Heverlee
by email: solliciteren@alma.kuleuven.be

For more info please call 016 32 92 81
Your application will be processed quickly and professionally.